Home

A parlagfű, vagy a törvényerőre emelt butaság

A parlagfű, vagy a törvényerőre emelt butaság

Egy ideje köztudott az a tény, hogy az allergia kialakulását a lelki problémák okozzák.
Törvényalkotóink hozzáértését és morálját dicséri ez az újabb rendeletük a parlagfűről, amelyben nem, hogy próbálnák enyhíteni az így is hihetetlenül magas terheken, hanem inkább még fokozzák a lakosságra nehezedő stresszt egy újabb adóval. Igen, aki vidéken él az tudja, hogy ez egy újabb lehetőség a megadóztatásra.

ÍrásokA parlagfű, vagy a törvényerőre emelt butaság

Egy ideje köztudott az a tény, hogy az allergia kialakulását a lelki problémák okozzák.
Törvényalkotóink hozzáértését és morálját dicséri ez az újabb rendeletük a parlagfűről, amelyben nem, hogy próbálnák enyhíteni az így is hihetetlenül magas terheken, hanem inkább még fokozzák a lakosságra nehezedő stresszt egy újabb adóval. Igen, aki vidéken él az tudja, hogy ez egy újabb lehetőség a megadóztatásra.

A rendelet nem segít az allergiásokon. Ha valóban segíteni akarnának, egyrészt nem tennék tönkre, azt a maradék egészség ellátást, ami az egyetlen lehetősége nagyon sok idős, munkanélküli és hajléktalan ember számára, akiknek az allergia a legkisebb problémájuk. Másrészt változtatnának azon a nem normális állapotokon, amit folyamatos és szándékos félelemkeltéssel, a társadalom megosztásával, a példátlan korrupcióval, a félretájékoztatással értek el. Az emberek többsége ma, ezen okok által előidézett stresszben él.
Ez a fokozódó stressz váltja ki, az allergia, a depresszió, a letargia és az egyre jobban terjedő pánikbetegségeket, de sorolhatnánk a listát tovább. Igaz a parlagfű termeli a legtöbb pollent, de ettől nem lesz allergiás senki sem, mert akkor kivétel nélkül mindenki allergiás lenne. A parlagfűn kívül számos más növény is termel sok pollent, akkor ezekre is rendeletet kell hozni és irtani?

221/2008. (VIII. 30.) Kormány rendelet a parlagfű elleni közérdekű védekezés végrehajtásának, valamint az állami, illetve a közérdekű védekezés költségei megállapításának és igénylésének részletes szabályairól.

Wikipédia ezt írja a parlagfűről:
?A parlagfű a jól beállt gyepekbe nem hatol be. Fontos lenne a régi legelők, kaszálók fenntartása, a beszántásuk kerülése. Erdőkbe sem hatol be, ezért hosszú távon jó megelőzés a parlagterületek erdősítése. Ha a parlagfüves területet magára hagyják, az őshonos növények ismét elfoglalják a helyüket, és kb. 3-4 év alatt ?kipusztítják?, ezért is fontos lehet a legelők, kaszálók megtartása és fejlesztése azokon a területeken, ahol már nem érdemes haszonnövényeket termeszteni.?

A parlagfű latin neve: Ambrosia artemisifolia, azt mondják rá, hogy gaz, pedig a növények között nincsen gaz, csak legfeljebb olyan aminek nem ismerjük tulajdonságait.
A parlagfű nem gyomnövény, mint ahogy sokan állítják.
Az ürömfélék családjába tartozó növényeket, mint a Parlagfű is, gyógyításra és ételek, italok készítésére használják, mint például az ürmösbor, vagy a likőr.
A régi gyógynövény könyvek több gyógyító tulajdonságát is leírják. Fogyasztható, nagyon sok vitamint tartalmaz a levele a virága és a pollenje is. Ezért szeretik legelni az állatok is.
A múlt századelőn az előkelő szalonokban divat volt az ambrózia illata, ez pedig a parlagfű, az Ambrosia Artemisifolia illata volt. Olaját aroma mécsesekben hevítették, de szárított leveleiből készített füstölőt is lehetett kapni.
A parlagfű nagyon hasznos ősi növény. A parlagon hagyott földön hirtelen elszaporodik, megóvja a földet a kiszáradástól! Majd átadja a helyét más növényeknek, amelyek már az így megóvott földön képesek megmaradni és szaporodni.

A parlagfű a szervezet ellenálló képességének, az immunrendszer megerősítésével segíti a betegségek leküzdését!

Az orvostudomány által betegségnek nevezett allergia gyógyszeres kezelése a gyógyszeriparnak óriási üzletet jelent, és ami ezt veszélyezteti, azt ki kell iktatni, ki kell irtani.

Személy szerint én is kaptam egy felszólítást, a parlagfű ellen hozott kormány rendeletre hivatkozva: amennyiben nem vágom le a kertemben lévő növényeket komoly pénzbírságot fizethetek. Természetesen a kertben nyoma sem volt a parlagfűnek, annál inkább voltak különböző gyógy- és védett növények. Éppen az előző hónapokban tapasztaltam meg a hatalmukkal visszaélő helyi ?hatalmasságok? okozta tortúrákat. Így nem akarván vitába szállni a helyi ?hatósággal?, levágattam az amúgy ritka és védett növényeket.
De felmerül a kérdés, vajon kik ülnek a Környezetvédelmi Minisztériumban és mihez értenek?

Vissza >>>